Social media marketing

Social media inzetten

Hulp nodig met Social media posts? Of heb je hulp nodig bij Social media advertising? Of je nu een merk wilt bouwen, meer leads wilt genereren of bekendheid wilt: Social media is de oplossing. Social media advertising is een ideale manier om een specifieke doelgroep aan te spreken. Dit komt voornamelijk doordat de verschillende Social media kanalen specifieke segmentering toelaten. Hiermee bedoelen we niet alleen waar de doelgroep woonachtig is of welke studie iemand heeft afgerond, maar ook over zijn interessegebieden of de locaties waar hij zich begeeft. Is diegene bijvoorbeeld voor een citytrip naar Utrecht, houdt hij van techno muziek en vindt hij voetbal leuk? Deze informatie maakt dat de doelgroep persoonlijker kan worden aangesproken, wat bijdraagt aan een hogere betrokkenheid met de boodschap en/of organisatie.

 

Stap 1

1. Doelen bepalen

Voordat we aan de slag gaan, stellen we in overleg gezamenlijk je doelen op om inzichtelijk te krijgen wat je wil bereiken. Met behulp van Key Performance Indicators wordt bepaald waar je nu staat en waar je heen wilt. Wij doen een nulmeting en geven aan wat de zwaktes zijn, maar ook waar de kansen liggen.

Stap 2

2. Strategie ontwikkeling

Als eerste wordt je huidige Social media strategie geanalyseerd. We kijken hierbij naar verschillende elementen zoals content, frequentie van posten en de gebruikte kanalen. Vervolgens stellen we een persona op t.a.v. de doelgroep, bepalen we het budget en bedenken we een content kalender met relevante onderwerpen. Op basis hiervan ontwikkelen we een strategie die crossmediaal kan worden ingezet.

Stap 3

3. Implementatie


Nadat de strategie is bepaald wordt er begonnen met het ontwikkelen van content. We testen verschillende soorten content en verrichten a/b tests op basis van advertentiemateriaal en biedstrategieën. Dagelijks monitoren we de resultaten en maken we stappen naar steeds betere resultaten.

Stap 4

4. Rapportage


Elke maand stellen we een rapport op en kijken we wat effectief is bij de betreffende doelgroep(en). Daarnaast blijven we regelmatig contact houden om mogelijke optimalisaties te bespreken. Zo kunnen we het content proces optimaliseren en het maximale rendement uit de gedane inspanningen halen.

Vraag een review aan

Wij analyseren je Social media en stellen een compleet rapport voor je op met daarin de relevante informatie over je content, gebruikte kanalen en frequentie van posten. Op basis hiervan doen wij een voorstel voor het optimaliseren van jouw Social media kanalen.

Facebook advertising

Wil je je naamsbekendheid vergroten? Of meer verkeer naar je website genereren? Facebook advertising is een kanaal waar je relatief goedkoop en specifiek in kunt adverteren. Doelgroepen kunnen gemakkelijk worden bepaald op basis van demografie, interesses, gedrag en andere factoren. Daarnaast biedt Facebook veel mogelijkheden voor retargeting.

Instagram advertising

Instagram heeft afgelopen jaren enorme stappen gemaakt voor zowel de persoonlijke accounts als voor bedrijven. Je kan shoppen via Instagram, samenwerkingen aangaan en heel makkelijk een enorm bereik genereren. Daarnaast liggen de kosten voor Instagram adverteren laag in verhouding tot het bereik dat je kunt genereren.

Youtube advertising

YouTube is de op een na grootste zoekmachine ter wereld. Die zoekmachine weet niet alleen welke video’s je leuk vindt, maar kan ook een aardige inschatting maken over je andere interesses. Daarnaast levert Youtube meer op dan Televisie, is het goedkoper en biedt het een groter bereik.

 

Retargeting

Met retargeting kun je automatisch je doelgroep bereiken via verschillende kanalen.  Veel organisaties misbruiken dit echter, waardoor je ads al snel worden geassocieerd met stalking reclames. Wij zetten retargeting slim in zodat je effectief communiceert, je geen onnodige kosten hebt en je doelgroep ook niet gek van je wordt…wel zo prettig!

Heb je interesse in onze diensten of heb je een vraag?

Laat het ons weten: we helpen je graag!