Vind en bind werkzoekenden

Werkzoekenden oriënteren zich online. Juist daarom is het belangrijk dat je als organisatie en werkgever zichtbaar bent op plekken waar jouw potentiële medewerkers zich bevinden. Maar hoe kom je hoger in Google en hoe word je zichtbaar? Hoe zorg je ervoor dat de juiste potentials je snel weten te vinden en hoe kun je hen verleiden op het juiste moment? 

SEO: zorg dat werkzoekenden je vinden
Op het juiste moment met de juiste potentiële medewerker in contact komen. Dat wil elke werkgever. Werkzoekenden beginnen hun zoektocht naar een nieuwe baan door zich op internet te oriënteren. Het is dus belangrijk dat jouw bedrijf en vacature gevonden worden. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is hierin een belangrijke stap om jouw website te optimaliseren.

Juiste vacaturetekst
Bij het opstellen van een vacature zorg je voor een omschrijving die aansluit bij je doelgroep. Het bereiken van de juiste kandidaten is vaak een uitdaging. Daarbij is het ook raadzaam de zoekwoorden te gebruiken die jouw doelgroep gebruikt. Die kun je achterhalen door zoekdata van werkzoekenden te analyseren. Hiermee vergroot je het bereik in de juiste doelgroep. Daarmee ben je er uiteraard niet. Beleving in de vacaturetekst is nodig voor een juiste balans.

Werkgeversimago: authentiek en onderscheidend
Als potentiële werknemers je hebben gevonden, willen ze ook weten wie je bent als bedrijf. Wat doe je, wie werken er, wat is de bedrijfscultuur, waarom moeten mensen bij je komen werken en wat is de purpose/impact van je bedrijf? Zorg dat je website de juiste look & feel heeft die past bij je identiteit en breng je employer brand helder over. Werkzoekenden willen immers kunnen beoordelen of ze bij jouw bedrijf passen.

Contentmarketing: de juiste kanalen
Werken aan je werkgeversimago is werken aan relevante content. Daarmee trek je de juiste mensen aan en ben je als bedrijf laagdrempelig en persoonlijk. Via content marketing kun je invulling geven aan een sterk werkgeversmerk. Naast een authentieke waarde en een onderscheidende boodschap zoek je naar effectieve kanalen, die elkaar kunnen versterken. Online zichtbaarheid start dan ook met het opstellen van een goede online marketingstrategie. In de online marketingmix zet je de juiste kanalen in om je vacature te optimaliseren, te verspreiden en bij de juiste doelgroep onder de aandacht te komen. 

Wil je online marketing inzetten om de juiste medewerkers aan te trekken? Tijd stoppen in het voortraject levert kwalitatievere resultaten op. Ben je benieuwd naar welke resultaten online marketing je kan opleveren? TalentSpot helpt je hier graag bij. Neem gerust contact op via info@talentspot.nl om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken.