Just an ordinary day at the office?

Door: Kees de Ruiter, SEO-consultant

 

Voor mij als SEO-consultant geldt de bovenste uitdrukking zeker niet! Geen dag is namelijk hetzelfde bij TalentSpot, gelukkig maar want de diversiteit in opdrachten zorgt ervoor dat ik mijn werk leuk blijf vinden. De ene keer ben ik bezig met een technische optimalisatie voor de website van een grote organisatie en vervolgens maak ik een SEO-strategie voor een MKB-mediabedrijf. Door voor verschillende opdrachtgevers te werken, blijf ik mijn eigen skills ook steeds verder ontwikkelen. Maakt dit je benieuwd? Hieronder een voorbeeld van een van mijn werkdagen, in dit geval een vrijdag.

 

 

Daily startup
Gezien de Corona maatregelen werken we nog steeds zoveel mogelijk vanuit huis. Ik log rond 08:45 in en praat informeel met een aantal collega’s die ook online zijn. Daarna beginnen we om 9 uur met de daily startup. In de daily startup bespreken we wat er deze dag gedaan moet worden voor onze klanten. Daarnaast wordt er aan iedereen gevraagd of er nog specifieke zaken zijn. Op deze dag gaven een paar collega’s aan dat ze moeite hadden met de targeting van hun klanten. Toen hebben we als groep handige tips uitgewisseld waardoor ook zij hun werkdag effectief konden beginnen. 

 

Aan de slag: ochtend
Na de daily startup ga ik aan de slag voor een zorg detacheerder. Een van de korte termijn acties is het schrijven van een blog over de relevante ontwikkelingen in de zorg. Ik begin met een meeting met de opdrachtgever, om te achterhalen wat hij met deze blog wil bereiken. Verder nemen we de planning voor de komende periode samen door. Op basis daarvan ga ik een voorstel en planning maken voor een aantal marketing acties. Na de meeting begin ik direct met het schrijven van de blog. Toen ik even vastliep heb ik online hulp gevraagd van een collega. Met behulp van zijn input kon ik de blog vlot afschrijven. De rest van de ochtend is omgevlogen en heb ik gewerkt aan het maken van het voorstel en de bijbehorende planning. Online lunch break: informeel contact met collega’s Natuurlijk kun je tijdens het werk altijd contact opnemen met collega’s om advies te vragen om samen inhoudelijk te sparren. Daarnaast is het een goed gebruik om rond de lunch te kijken welke andere collega’s er zijn voor een informeel moment. Het bleek dat een collega net geslaagd was voor zijn SEO advanced opleiding. Die heeft dus meteen een online applausje gekregen van zijn collega’s. Superleuk! Een andere collega had het over de mooie resultaten die hij had behaald voor een klant. 

 

Verder aan de slag: middag
TalentSpot geeft ook een aantal cursussen en opleidingen op het gebied van online marketing. Deze middag stond er een dagdeel van een SEO cursus ingepland. Mede gezien Corona bieden we die ook online aan, waarbij we de totale cursus opknippen in een aantal losse dagdelen. Daarbij kijken we naar een slimme verdeling tussen kennisoverdracht en het doen van praktijkopdrachten, zodat het ook voor de deelnemers leuk en afwisselend blijft. 

Check-out: formele afsluiting van de dag (en de week in dit geval)
De dag wordt afgesloten met de check-out waarbij iedereen aan het woord komt. Het kan gaan over bereikte resultaten, over te nemen acties de komende week of het delen van best practices (en soms ook worst practices). Een praktische manier om elkaar op de hoogte te houden en waar van toepassing te leren van elkaars ervaringen. 

 

Work hard, play hard: informele afsluiting
Dat gaat online en op afstand van elkaar natuurlijk iets anders dan we zouden willen, maar dat is geen reden het niet te doen. Dit is het moment om het succesvol afronden van de week te vieren en de plannen voor het weekend uit te wisselen. Het vraagt nog steeds de nodige creativiteit om je sociale contacten een beetje op peil te houden en het is leuk om te horen hoe de verschillende collega’s dat aanpakken.

 

Wil je meer weten over werken bij TalentSpot? Neem dan contact op via info@talentspot.nl.