Corona update: "geef me een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken!"

Klinkt goed toch? Alleen als je het afgelopen jaar een baan of bedrijf had waarbij thuiswerken geen optie was, dan klinkt het ineens heel anders. Als jij het afgelopen jaar je baan bent kwijtgeraakt, langere tijd niet hebt kunnen werken, of na je studie (nog) geen baan hebt kunnen vinden, dan is deze blog voor jou!

Op het moment dat ik dit schrijf (Maart 2021) zijn we precies een jaar verder sinds het begin van de Corona pandemie en het lijkt er nu echt op dat het einde in zicht is. De komende maanden gaan we langzaam maar zeker terug naar ‘normaal’, wat dat dan ook precies mag betekenen. 

Niet de vraag of er een volgende pandemie komt maar wanneer

Natuurlijk een reden om blij te zijn maar ook een goed moment om na te denken over je toekomst. Zeker als je nog een flink aantal jaren te gaan hebt tot je welverdiende pensioen. Hoewel een aantal knappe koppen al eerder voorspeld hadden dat een wereldwijde pandemie een kwestie van tijd was, kun je stellen dat we toch met z’n allen verrast waren toen het eenmaal zo ver was. 

Inmiddels weten we beter en is het niet langer de vraag of er een volgende pandemie komt maar wanneer. De (medische) wetenschap, de politiek en het bedrijfsleven hebben geleerd van de ervaringen en zullen ieder voor zich hun best doen om daar de volgende keer beter op voorbereid te zijn. 

Dat is mooi, maar daar heb je als individuele werknemer weinig invloed op. De vraag is dus wat jij kan doen om ervoor te zorgen dat een volgende pandemie (of economische recessie) jou zo min mogelijk raakt. 

Kies voor een baan die ‘corona proof’ is

Een van de manieren om dat te doen is te kiezen voor een baan of carrière die ‘Corona-proof’ is. We hebben het afgelopen jaar allemaal kunnen zien dat bedrijven en instellingen die hun producten en/of diensten online konden aanbieden, weinig tot geen last hebben gehad van de bijzondere omstandigheden. Sterker nog, een aantal sectoren heeft een enorme groei doorgemaakt. 

In het algemeen kun je stellen dat de online aanwezigheid, vindbaarheid en het hebben van een goede webshop daarbij essentiële randvoorwaarden zijn. Dat geldt voor grote bedrijven (zoals Amazon, Bol en Coolblue) maar ook voor kleine(re) bedrijven (van een restaurant die kant-en-klare maaltijden is gaan bezorgen tot de sigarenwinkel die via een webshop haar klanten bedient). 

Daardoor is de vraag naar specialisten die bedrijven daarmee kunnen helpen het afgelopen jaar enorm toegenomen. Dat zal de komende jaren niet veranderen. Een ander voordeel is dat deze specialisten vanuit huis gewoon kunnen blijven doorwerken. 

Werken bij Talentspot?

Lijkt het je leuk om bedrijven te helpen om online succesvol(ler) te worden? Ben je op zoek naar een baan of carrière die in hoge mate ‘Corona-proof’ is? Beschik je over HBO werk- en denkniveau (diploma niet noodzakelijk)? 

Dan is er een goede kans dat wij jou daarbij kunnen helpen! Bekijk de mogelijkheden op www.talentspot.nl of stuur een mailtje naar info@talentspot.nl dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.