Hoezo Persoonlijke Ontwikkeling?

Recent onderzoek wijst uit dat ‘persoonlijke groei en ontwikkeling’ in de top-3 gewenste arbeidsvoorwaarden genoemd wordt, samen met ‘reiskostenvergoeding’ en de ‘mogelijkheid om thuis te werken’. Die laatste is zeker in deze tijd niet verrassend want voor veel mensen synoniem met baanbehoud. 

Jezelf blijven(d) ontwikkelen’ is één van de kernwaarden van TalentSpot. Misschien niet heel verrassend voor een bureau dat digitale talenten opleidt (bv. tot digital marketeer) en die vervolgens op detacherings- of abonnementsbasis aanbiedt aan klanten. 

Alvorens daar wat dieper op in te gaan is het goed om eerst helder te hebben wat er in ons geval precies bedoeld wordt met persoonlijke ontwikkeling:

‘Persoonlijke ontwikkeling bestaat uit activiteiten die iemands capaciteiten en potentieel ontwikkelen, menselijk kapitaal opbouwen, inzetbaarheid vergemakkelijken en het realiseren van doelen en ambities verbeteren. In een B-2-B omgeving verwijst het ook naar de methoden, programma’s, hulpmiddelen, technieken en beoordelingssystemen die worden aangeboden om positieve ontwikkeling van individuen in organisaties te ondersteunen.’

Wat betekent dat voor jou in de praktijk als je kiest voor een carrière bij TalentSpot? 

Het begint al bij het begin: je hoeft namelijk geen diploma of relevante werkervaring te hebben om bij ons te kunnen beginnen. We zijn namelijk vooral op zoek naar een aantal eigenschappen die we belangrijk vinden, maar die niet of moeilijk leerbaar zijn. Steve Jobs zei het zo: 

“Je werk zal een groot deel van je leven in beslag nemen, en de enige manier om echt tevreden te zijn is door te doen wat jij geweldig werk vindt. En de enige manier om goed werk te leveren is door te houden van wat je doet. Als je het nog niet gevonden hebt, blijf dan zoeken. Leg je er niet bij neer. Zoals met alle zaken van het hart, zul je het weten wanneer je het vindt. En net als bij elke geweldige relatie, wordt het in de loop der jaren alleen maar beter en beter. Dus blijf zoeken tot je het vindt. Leg je er niet bij neer”. 

Kortom, we zoeken naar talenten die niets leuker vinden dan bedrijven online succesvol(ler) te maken. Die drive moet vanuit jezelf komen, de rest kunnen we je leren!

Ook onderscheidend is de manier waarop we dat doen. Je ontwikkelt jezelf namelijk op meerdere vlakken, waarbij het zowel of hard skills als om soft skills gaat. Met hard skills bedoelen we de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om voor een organisatie te kunnen werken als digital marketing specialist. Met soft skills bedoelen we professionele vaardigheden die  belangrijk zijn binnen je werk, maar die je ook vaak buiten het werk prima kunt toepassen.

Je initiële opleiding duurt vijf weken en is er in eerste instantie op gericht om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk aan de slag kunt bij (verschillende) opdrachtgevers. Dat is echter pas het begin. 

Daarna gaan we samen kijken waar jouw verdere ontwikkelpunten liggen.  Je weet ondertussen hoe de online marketing wereld in elkaar zit, omdat je via ons aan de slag bent bij een organisatie. Na een aantal maanden kun je je verder gaan ontwikkelen met behulp van je persoonlijke ontwikkelplan die je samen met je persoonlijke coach opstelt. 

Vervolgens zorgen we er voor dat jij in je eigen tempo op het juiste kennisniveau komt om goed te kunnen blijven functioneren binnen je eigen expertise. Kortom, jij bepaalt jouw loopbaan en wij faciliteren de mogelijkheden!

Denk jij de juiste eigenschappen te bezitten? Beschik je over HBO werk- en denkniveau? Kijk dan op www.talentspot.nl voor de mogelijkheden of stuur een mailtje naar info@talentspot.nl dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Corona update: op basis van de nu beschikbare informatie verwachten we in juni/juli te kunnen starten met de volgende opleiding.